Stäng
Startsida / Svårare / Red snapper med Edamame och mung bean Fettuccine och ingefärsdressing med friterad lotusrot och broccoli

Red snapper med Edamame och mung bean Fettuccine och ingefärsdressing med friterad lotusrot och broccoli

4 port

500 gram röd snappare (kan bytas mot lax)

200 g Edamema och Mung Bean Fettuccine Shape (finns på ICA)

Lotusrot (finns frusen i asiatiska butiker)

ca 10 små buketter broccoli

Sås

8 tsk japansk soja

4 tsk sesamolja

3 msk socker

1 1/2 msk risvinäger

8 msk Sake

1 msk riven ingefära

1 msk rostade sesamfrön

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt den vila en stund.  Värm frityrolja till 180 grader och fritera lotusroten tills den fått färg, ta upp och låt rinna av på hushållspapper, salta. Gör likadant med broccolin. Koka Fettuccinen. Stek fisken i olja och smör på hög värme med skinnsidan ned i ca 3 min, sen 1 min andra sidan. Salta och peppra.

Lågt GI med fantastiska asiatiska smaker!

Taggar: Svårare
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Svårare (6)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   maj 2015 (2)
   april 2015 (1)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (3)