
I rulle tinad filodeg
3 msk smält smör
200 g kronärtskokshjärtan, delade i kvartar
6 st coctailtomater, delade på mitten
1 msk svettad shalottenlök
1/2 dl hackad basilika
2 st mozzarellaostar á 100 g
200 g smulad chévre
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt, peppar
Metod
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med lite smällt smör. Lägg ett filodegsark omlott i formen. Gör detta i 5 lager och pensla med smör imellan, varje lager. Spara ordentligt med deg utanför kanterna (som man sedan gör en fin kant av). Fyll pajskalet med kronärtskockor, tomater och lök. Riv över mozzarellan. Blanda ihop äggen, mjölk, grädde, basilika, salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna och osten. Toppa med chévre och vik upp en ganska tjock kant av degen. Baka i ung ca 35-40 min. Servera är lika god varm som kall GOD JUL