Stäng
Startsida / Lätt / Filodegspaj

Filodegspaj

I rulle tinad filodeg

3 msk smält smör

200 g kronärtskokshjärtan, delade i kvartar

6 st coctailtomater, delade på mitten

1 msk svettad shalottenlök

1/2 dl hackad basilika

2 st mozzarellaostar á 100 g

200 g smulad chévre

4 ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

salt, peppar

Metod

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med lite smällt smör. Lägg ett filodegsark omlott i formen. Gör detta i 5 lager och pensla med smör imellan, varje lager. Spara ordentligt med deg utanför kanterna (som man sedan gör en fin kant av). Fyll pajskalet med kronärtskockor, tomater och lök. Riv över mozzarellan. Blanda ihop äggen, mjölk, grädde, basilika, salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna och osten. Toppa med chévre och vik upp en ganska tjock kant av degen. Baka i ung ca 35-40 min. Servera är lika god varm som kall GOD JUL

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)