
4 port
600 g tunnt skivad kalvinnanlår
400 g färsk spenat
400 g kokt potatis
1 pressad citron
3 finhackade vitlöksklyftor
3-4 finhackade färska salviablad
3 msk olivolja
50 g smör
3 dl röd mjölk
vetemjöl
Metod
Dela innanlåret i mindre bitar och lägg i en skål. Täck med mjölk och låt stå i kylen 2-3 h. Torka av köttet med hushållspapper och pudra lätt med mjölet. Fräs i olja och lite smör på hög temperatur ca 30 sekunder på varje sida. Tillsätt resten av smöret och citronsaften. Salta och peppra rikligt.
Stek spenaten i olja och smör. När vätskan kokat bort tillsätter du vitlöken och salvian. Salta och peppra och stek ytterligare 2-3 min.
Koka potatisen tills den nästan faller isär. Dela den i mindre bitar. Lägg potaisen och köttet på ett stort servingsfat och häll över den goda såsen. Garnera med citron. Jag hade lite rester av rattatouille som jag serverade till. Urmummsigt!!