Stäng
Startsida / Lätt / Kalvinnanlår med citron

Kalvinnanlår med citron

4 port

600 g tunnt skivad kalvinnanlår
400 g färsk spenat
400 g kokt potatis
1 pressad citron
3 finhackade vitlöksklyftor
3-4 finhackade färska salviablad
3 msk olivolja
50 g smör
3 dl röd mjölk
vetemjöl

Metod
Dela innanlåret i mindre bitar och lägg i en skål. Täck med mjölk och låt stå i kylen 2-3 h. Torka av köttet med hushållspapper och pudra lätt med mjölet. Fräs i olja och lite smör på hög temperatur ca 30 sekunder på varje sida. Tillsätt resten av smöret och citronsaften. Salta och peppra rikligt.
Stek spenaten i olja och smör. När vätskan kokat bort tillsätter du vitlöken och salvian. Salta och peppra och stek ytterligare 2-3 min.
Koka potatisen tills den nästan faller isär. Dela den i mindre bitar. Lägg potaisen och köttet på ett stort servingsfat och häll över den goda såsen. Garnera med citron. Jag hade lite rester av rattatouille som jag serverade till. Urmummsigt!!

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)