Stäng
Startsida / Lätt / Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

4-6 port
2 st paket extrarökt bacon à 140 gram
1 st medelstor purjolök
1 liter standardmjölk
4 dl mjöl
5 st stora ägg
1 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka bacon och lägg i en ugnsfast form med höga kanter. Sätt in formen i ugnen och förstek i ca 5 min. Ta ut baconet från ugnen. Skiva det vita på purjon och lägg i den ungsfasta formen tillsammans med baconet. Vispa ner mjölet med hälften av mjölken till dess att smeten är klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och ett ägg i taget samt salt. Häll på äggstammningen tillsammans med bacon och purjo. Låt baka i ugn ca 35 min, ta ut och servera med rårörda lingon.

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)