Stäng
Startsida / Lätt / Räkcocktail à la 70-tal

Räkcocktail à la 70-tal

4 port
4 hg oskalade räkor (finns bra skalade räkor på burk)
1 romansalladshuvud, strimlad
2 avocado, i kuber
2 tomater, i 1/8-dels klyftor
1/2 rödlök, finhackad
250 g bunt grön sparris (kan uteslutas)
1 citron
1/2 Chili, strimlad (kan uteslutas)

Dressing
2 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 msk ketcup
1/2 tsk chilipulver
1-1 1/2 tsk curry
1 tsk rödvinsvinäger
salt , svartpeppar

Börja med att bara ta av knopparna på sparrisen. Koka i saltat vatten ca 4 min. Kyl dem genast i kallt vatten.
Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
Arrangera alla grönskaker i 4 höga glas eller skålar. Toppa med skalade räkor, dressing och citron. Servera med rostat bröd (jag föredrar surdegsbröd). Struntar du i sparrisen och köper färdigskalade räkor tar detta bara 10 min. God retromat som Leffe garanterat gillar!

Taggar: Lätt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)