Stäng
Startsida / Lätt / Varmrökt lax med ljummen potatissallad och picklade grönsaker

Varmrökt lax med ljummen potatissallad och picklade grönsaker

4 port
600 g varmrökt lax
Potatissallad
900 g små färskpotatisar eller annan delikatesspotatis
5 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
2 msk spiskummin
1 msk mortlad dillfrö
2-3 msk pressad citron
Rikligt med salt och svartpeppar

Skrubba eller skala potatisen. Medan potatisen kokar blandar du ihop samtliga ingredienser förutom salt och peppar. Lägg den varma potatisen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servara den varma potatissalladen tillsammans med laxen och de picklade grönsakerna.

Picklade grönsaker
I min laxrätt använde jag mig av rädisa, morot och rödlök. Du kan ta vad du själv gillar. Börja med att göra en 1-2-3-lag. Denna lag är inte svårare att göra än sitt namn. Du tar 1 del ättika (14%), 2 delar socker och 3 delar vatten. Blanda samtliga ingredienser och lägg sedan i dina grönsaker. Låt stå åtminstone 45 min.

Den här potatissalladen är jättegod och fräsch tillsammans med den feta laxen. Den är både ett tillbehör och sås på samma gång. Om du gör de picklade grönsakerna ger dessa lite extra syra och krisp. LÄTT SOM EN PLÄTT!

Taggar: Lätt
AnnaJag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

Lätt (17)

Arkiv

2015
   december 2015 (1)
   juli 2015 (1)
   juni 2015 (4)
   april 2015 (7)
   mars 2015 (2)
   februari 2015 (4)