Startsida / Enkelt / Pasta Vongole à la minute

Pasta Vongole à la minute

4-6 port

500 g linguinipasta

300 g frysta vongolemusslor

1 lien burk vongolemusslor utan skal

2 st solovitlökar eller 5 st vanliga vitlöksklyftor, finhackade.

½ dl olivolja

1/2 -1 dl vitt vin

½ tsk chiliflakes

60 gr smör

½ dl finhackad persilja

Stek vitlök och chili i olivoljan, på medelvärme. Häll av spadet på vongolemusslorna och spara det. Tillsätt hela musslor och burkmusslorna i olivoljan med vitlöken och chilin. Stek någon minut. Slå på vinet, spadet från burkmusslorna och låt koka ihop på hög värme. Avsluta med smöret, persiljan, salt och peppar. Blanda i den nykokta pastan i musselsåsen och några matskedar pastavatten. Servera direkt…. Massor av smak, lite jobb.

 

Taggar: Enkelt
Anna
Åhhhh! Ska jag göra i helgen tror jag 👍



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)
Stäng