
6 port (som förrätt)
1 Paket Silk Tofu 300 gram (det går bra med vanlig tofu också)
2 paket Morning glory (asiatisk spenat)
4 st Bok Choy huvuden
4 st Vitlökar, tuntskivade
1/2 dl Ostronsås
3 tsk svart risvinäger
2 krm Chiliflakes
1 tsk Socker
Till Tofun
Frityrolja
1 dl vetemjöl
Salt, Svartpeppar
Dela bok Choy i kvartar. Se till att den nedre delen håller ihop huvuden. Ta bort ca 3 cm av stammen på morning gloryn. Skär tofun i 2x2 cm stora fyrkanter. Vänd dem i vetemjöl och salta och peppra rikligt. Det ska vara täkt med svartpeppar, för att få hetta av den.
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera tofun och lägg den på hushållspapper. Detta tar inte mer än 45 sek. Stek bok choy:en tills den får en lite gyllene färg i olja. Tillsätt morninggloryn och stek ytterligare någon minut. Tillsätt sedan vitlök och övriga ingrediensserna samt 2 msk vatten. Låt puttra i ca 1 min. Servera grönsakerna och toppa med tofun......Och du är genast i Asien mums, mums!!!