Stäng
Startsida / Enkelt / Silk Tofu Salt n´Pepper

Silk Tofu Salt n´Pepper

6 port (som förrätt)

1 Paket Silk Tofu 300 gram (det går bra med vanlig tofu också)
2 paket Morning glory (asiatisk spenat)
4 st Bok Choy huvuden
4 st Vitlökar, tuntskivade
1/2 dl Ostronsås
3 tsk svart risvinäger
2 krm Chiliflakes
1 tsk Socker
Till Tofun
Frityrolja
1 dl vetemjöl
Salt, Svartpeppar
Dela bok Choy i kvartar. Se till att den nedre delen håller ihop huvuden. Ta bort ca 3 cm av stammen på morning gloryn. Skär tofun i 2x2 cm stora fyrkanter. Vänd dem i vetemjöl och salta och peppra rikligt. Det ska vara täkt med svartpeppar, för att få hetta av den.
Värm frityroljan till 180 grader. Fritera tofun och lägg den på hushållspapper. Detta tar inte mer än 45 sek. Stek bok choy:en tills den får en lite gyllene färg i olja. Tillsätt morninggloryn och stek ytterligare någon minut. Tillsätt sedan vitlök och övriga ingrediensserna samt 2 msk vatten. Låt puttra i ca 1 min. Servera grönsakerna och toppa med tofun......Och du är genast i Asien mums, mums!!!

Taggar: Enkelt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)