Stäng
Startsida / Enkelt / Sparrissallad med pocherat friterat ägg

Sparrissallad med pocherat friterat ägg

4port
2 buntar grön sparris á 250 gram
100 gram rökt skinka tärnad
3 msk finhackad purjolök
1 skiva surdegsbröd (vanlig formfranska funkar naturligtvis också)
Börja med krutongerna. Skär surdegsbrödet i ganska små kuber och stek gyllanbruna i smör. Salta och peppra. Skär skinkan i små kuber samt finhacka purjon.

Pocherade och friterade ägg
4 små ägg
1 dl mjöl
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg (uppvispat till panering)
Fyll en traktörpanna med vatten. Tillsätt 1/2 tsk ättika och 1 tsk salt. Koka upp, sänk värmen och skapa en virvel vattnet med hjälp av en visp. Lägg försiktigt i ett ägg i taget i det sjudande vattnet. Pochera äggen i ca 1 1/2 min. Lyft ur äget med en hålslev och lägg på hushållspapper. Ta tre små skålar och lägg mjöl, panko och uppvispat ägg i varsin. Vänd det pocherade ägget först i mjöl sen i ägg och till sist Panko. Värm olja till 180 grader och fritera äggen tills de fått en gyllene färg (ca 30-40 sek).

Hollandaisesås
Äggulan av ett stort ägg
100 gram smält smör
Pressad Citronjuice
salt och vitpeppar
Det finns flera bra färdiga alternativ att köpa om du inte gitter göra denna sås. Börja med att blanda äggulan med lite vatten i ett vattenbad. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under vispning. Smaka av med citron, salt och vitpeppar

Koka sparrisknopparna (översta 6 cm) i saltat vatten i 4-5 min. Fördela sparrisen på fyra tallrikar, arrangera skinka, krutonger och purjolök snyggt. Ringla över hollandaisen och toppa med ägget, flingsalt och lite svartpeppar.
Det här är urgott och inte så svårt att göra. Var inte rädd för friteringen. Det är ägget som kröner denna sparrissallad. Krispigt på utsidan och rinnig gula på insidan. Garanterat en snackis, mums!

Taggar: Enkelt
AnnaJag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)