
4 port som förrätt
300 gram salmalax
1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
Majonäs
1 ägg, både vita och gula
1 dl neutral olja ej oliv
3 msk vit misopasta
limejuice
salt, vitpeppar
Picklade grönsaker
10 cm gurka
1 morot
4 räddisor
2 msk risvinäger
4 msk socker
4 runda rispapperblad (torra)
Frityrolja
Börja med att fylla en traktörpanna, med ca 4 cm frityrolja. Värm oljan till 180 grader, och fritera ett rispapperblad i taget, det gåt på några sekunder. Lägg dem på hushållspapper och salta.
Till misomajonäsen lägger du ägg, olja och misopasta i ett stavmixerrör, och mixar tills du fått en tjock konsistens. Alla ingedienser måste ha samma temperatur. Smaka av med lime, salt och vitpeppar och ställ in i kylen.
Skiva gurka och morot, på längden med en osthyvel och dela en gång, så du får långa remsor. Skiva även rädisorna tunt. Lägg grönsakerna i en skål och häll på risvinägern och sockret. Sätt i press och låt dra minst 30 min.