
4 port som förrätt
300 gram färsk tonfisk
Salsa
1 tärnad avocado
1 limefrukt
1/2 dl tinad fryst majs
1/2 dl tärnad mango färsk eller fryst
2 urkärnade, tärnade tomater
1 strimlad vårlök
1/2 dl hackad koriander
1/2 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar
Wasabikräm
2,5 dl crème Fraiche
1-2 tsk wasabipasta efter smak
1 nypa socker
1 skvätt limejuice
salt, peppar
Blanda alla ingredienser till salsan, pressa över limen och smaka av med salt och peppar. Ett enkelt knep för att inte avocadon skall bli geggig är att lägga den i frysen 1 timma innan. Låt gärna vila en stund i kylen för att smakerna skall utvecklas. Blanda alla ingredienser till Wasabisåsen, smaka av med salt, peppar. Pensla olja på de de 4 tonfiskbitarna, salta peppra. Stek på hög värme ca 1 1/2-2 min på varje sida i en grillpanna. Du kan även lägga fisken på grillen. Fisken ska fortfarande vara rå/rosa i mitten.
Servera fisken med salsa, wasabisås och kanske en lätt grillad tortilla.