Stäng
Startsida / Enkelt / Halstrad rimmad Lax med Campari-beurre-blanc-sås tillsammans med grapefrukt och strimlat äpple

Halstrad rimmad Lax med Campari-beurre-blanc-sås tillsammans med grapefrukt och strimlat äpple

4 port
700 gram laxfilé med skinn
½ dl salt
1 tsk socker
Rimlag
Koka upp 5 dl vatten tillsammans med salt och socker. Låt svalna. Dela laxen i 4 bitar och rimma i den svala lagen minst en timme.
Sås
3 schalottenlökar
1 dl Campari
1 dl vitt vin
250 gram smör
salt och vitpeppar
Finhacka löken och svetta i en kastrull ca 1 min. Tillsätt vin och campari och låt allt koka ner till hälften av vätskan återstår. Sila bort lök. Behåll vin/campariblandningen. Kocka upp vinblandningen och tillsätt lite kallt smör i omgångar under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
1 1/2 blodgrapefrukt
1 Granny Smith äpple
Skär loss skalet från en grapefrukt. Allt det vita skall bort. Skär ut filleérna. Strimla äpplet i fina stavar. Lägg grapefrukt och äpple i en skål och pressa juicen av en halv grapefrukt över.
Ta upp lax ur rimlagen och torka av. Stek fisken i smör och lite olja med skinsidan ner ca 2-2 1/2 min på hög värme. Stek andra sidan ca 1 min. Mal lite peppar på laxen. Arrangera ingredienserna lite fint på en tallrik och servera omedelbart.
I mitt recept serverade jag denna rätt med Jasminris som jag rullat i lite rostade sesamfrön.

Taggar: Enkelt
Anna



Jag har alltid älskat att laga mat. Vid 43 års ålder och fem barn senare brinner intresset starkare än någonsin. Jag vill dela med mig av hur man med enkla grepp och liten kassa kan åstadkomma stordåd i köket...

Läs mer

Följ mig på Instagram

Kategorier / Taggar

dessert (1)
Enkelt (13)
Lätt (1)

Arkiv

2016
   januari 2016 (2)
2015
   november 2015 (1)
   maj 2015 (3)
   april 2015 (3)
   mars 2015 (5)
   februari 2015 (2)