Ca 25 st
250 g fläskfärs
250 g hackad rå frysta tigerräkor
2 finhackade vårlökar
2 msk riven ingefära
2-3 msk torr sherry
1 msk sesamolja
2-3 msk soja
1 ägg
salt och svartpeppar
1pkt Won Ton deg
Börja med att ta bort tarmen från räkorna. Hacka och blanda med övriga ingredienser. Låt vila helst en timma. Ta ett Won Ton ark i handen. Lägg i ca 2 msk fyllning och forma som en ros. Lägg i riskorgar. Pensla lite neutral olja i botten så att inte knyttena fastnar. Koka upp vatten och stapla korgarna ovanpå varandra. Ånga i ca 6-8 min. Har du inga riskorgar för ångning kan du använda ett durkslag i metall med platt botten alternativt en pastagryta med inbyggt tråg. Servera genast!
Nuoc Nam sås
1 dl socker
1 dl vatten
1 finhackad chili (ta bort fröna om du vill ha mindre hetta)
2 finhackade vårlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad koriander
2 msk fisksås
2 msk limejuice
salt och peppar
Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser och låt dra ca 30 min