
4-6 port
300 g rabarber, skalade och i ca 7cm stora bitar
1 ½ dl socker
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker (gärna med frön)
75 g kallt smör
Metod
Sätt ugnen på 175 grader. Strö 1/2 dl av sockret i botten på en eldfast form. Lägg på rabarberbitarna. Strö över resterande sockret och mandelmjölet, som du blandat med vaniljsockret. Hyvla smöret med en osthyvel. Grädda 45 min..... Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass!!! BUSENKELT

8 bitars
3 mangofrukter eller 1 1/2 pkt fryst (375 g)
1 burk kondenserad mjölk (385 g)
3 dl vispad grädde
rivet skal av en halv citron
4 gelantinblad
Lägg gelantinen i iskallt vatten. Ta bort fruktköttet från mangon. Mixa fruktkött med en stavmixer. Värm upp mangopuréen i en kastrull. Krama ur gelantinet och tillsätt i mangopuréen. Mixa med en stavmixer. Vispa den kondenserade mjölken hårt och tillsätt puréen och den rivna citronen. Vänd i den vispade grädden. Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Crunch
150 g mörk choklad
1 dl hackade pecannötter
3 krm romessens
Smält choklad i vattenbad och blanda i alla ingredienser. Lägg upp på smörpapper och ställ in i kylen. Låt stå till dess att den stelnat.
Mangosås
2 mangofrukter eller pkt fryst (250 g)
2 tsk florsocker
Mixa fruktköttet och sockret tills du får en slät sås.
Ta ut tårtan en halv timma innan servering. Hacka crunchet över och servera med den goda såsen. MUMSMUMS!!

4-6 port
3 dl grädde
100 gram mörk choklad
100 gram inlagda körsbär på burk
2 msk mörk rom
50 gram färdigköpta maränger
2 nypor rivet citronskal
Hacka chokladen. Dela körsbären i fyra delar. Lägg marängerna i en påse och ”slå” sönder dem. Vispa grädden hårt och tillsätt choklad, körsbär, maränger rom och rivet citronskal. Häll i en avlång form eller flera små, klädda med plastfilm, och frys minst 4 timmar.
Ta ut och låt stå minst 20 min (i stor form) innan servering. Servera med chokladsås , där du smälter 100 gram mörk choklad i 1 dl spad från körsbären, smaksatt med 1 msk mörk rom och 2-3 tsk florsocker